Save the date: Symposium “Opnieuw koersen door de Wet op het financieel toezicht”

Symposium Opnieuw koersen door de wet op het financieel toezicht foto
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Symposium – Opnieuw koersen door de Wet op het financieel toezicht (en: Europees financieel recht)

In 1997 verscheen de eerste druk van het bekende handboek van Koersen door het effectenrecht van de hand van prof. mr. drs. C.M. (Christel) Grundmann- van de Krol. Van dit boek zijn zes drukken verschenen; de laatste in 2006. Naar aanleiding van de invoering van de Wet op het financieel toezicht is de titel van het boek gewijzigd in Koersen door de Wet op het financieel toezicht, waarvan de eerste druk in 2007 is verschenen.

Door de omvang van het studieterrein wordt het handboek tegenwoordig in aparte delen uitgebracht. Begin 2019 is een nieuw Deel I – Algemene nationale en Europese aspecten, toezicht en handhaving gepubliceerd. Dit deel heeft Christel Grundmann samen met mr. I. (Ingrid) van der Klooster geschreven; evenals Deel II – Effectenuitgevende instellingen, dat dit najaar verschijnt.

De publicatie van deze twee delen vormt de aanleiding voor een symposium, dat wordt georganiseerd door Boom juridisch en het International Center for Financial law & Governance (ICFG) van Erasmus School of Law (ESL) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het symposium vindt plaats in het Erasmus Paviljoen, Burgemeester Oudlaan 305, 3062 PA Rotterdam. 

Sprekers zijn Kleis Broekhuizen (hoogleraar Recht & Regulering Financiële Markten, ESL), Mathijs Giltjes (promovendus, ESL), Bart Joosen (Hoogleraar Financieel Recht, Vrije Universiteit Amsterdam), Arnoud Pijls (universitair docent, ESL), Hélène Vletter-van Dort (hoogleraar Financial law & Governance, ESL) en Evert van Walsum (Hoofd Investors and Issuers Department, European Securities and Markets Authority (ESMA)).

De sprekers zullen stilstaan bij verschillende onderwerpen uit de delen I en II van Koersen door de Wet op het financieel toezicht en andere ontwikkelingen binnen het studieterrein.

Bent u geïnteresseerd in deze onderwerpen? Noteer dan dinsdagmiddag 19 november 2019 alvast in uw agenda. Programma en nadere informatie over de inschrijving volgt.

Op de hoogte blijven?

Het ICFG publiceert regelmatig nieuwsbrieven. Niets missen van het laatste nieuws met betrekking tot financieel recht en governance, ICFG’s symposia, onderzoeken en fellows? Schrijf je dan nu in. 

Dit bericht delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading...