Bouwen aan vertrouwen

Bouwen aan Vertrouwen
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Dit boek bevat de uitkomsten van de evaluatie van de Wet toezicht accountantsorganisaties (Wta). Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Financiën in 2014. De Wta is op 1 oktober 2006 in werking getreden naar aanleiding van een aantal schandalen en daarop volgende internationale initiatieven om de accountantsberoepsgroep nader te reguleren.

Eind 2014 ligt de beroepsgroep opnieuw onder vuur. Het ICFG heeft de Wta geëvalueerd. Hieruit blijkt dat de invoering van de Wta positief is ervaren. Echter, sinds de invoering van de Wta is het vertrouwen in de beroepsgroep gedaald.

De invoering van onafhankelijk toezicht op accountantsorganisaties door de AFM wordt als meest positieve punt beschouwd. Bij de wijze waarop de AFM het toezicht in de praktijk uitoefent worden echter kanttekeningen geplaatst.

De kernredactie bestond uit Eva Eijkelenboom en Steven Hijink.

De volledige ICFG reeks:

Op de hoogte blijven?

Het ICFG publiceert regelmatig nieuwsbrieven. Niets missen van het laatste nieuws met betrekking tot financieel recht en governance, ICFG’s symposia, onderzoeken en fellows? Schrijf je dan nu in. 

Dit bericht delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading...