Vier jaar Code Banken

Vier jaar Code Banken
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Het ICFG publiceert haar onderzoek naar de Code Banken. Dit boek presenteert de resultaten van het onderzoek “Vier jaar Code Banken: ontwikkelingen in regelgeving en praktijk”. Het onderzoek omvat een studie naar de aard en werking van de initiatieven die zijn genomen door de bancaire sector, overheid en financiële toezichthouders. Het doel van deze initiatieven was om het vertrouwen in de sector te herstellen.

Een van die initiatieven was de instelling van de Code Banken. De naleving daarvan diende te zorgen voor meer transparantie. Een verhoogde transparantie over het functioneren van de bank moest leiden tot meer vertrouwen in de banken.

De studie toont ook het resultaat van het onderzoek naar de ‘comply or explain’-statements die banken in het jaarverslag op moeten nemen. De boekjaren 2010 tot en met 2013 zijn onderzocht.

Prof. Auke de Bos, dr. Annika Galle en mr. Marlene Jans hebben het onderzoek uitgevoerd. Hierbij heeft mr. drs. El Toorn ondersteuning geboden.

De volledige ICFG reeks:

Op de hoogte blijven?

Het ICFG publiceert regelmatig nieuwsbrieven. Niets missen van het laatste nieuws met betrekking tot financieel recht en governance, ICFG’s symposia, onderzoeken en fellows? Schrijf je dan nu in. 

Dit bericht delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading...