10 jaar Wft: looking back and moving forward

Tien jaar Wft
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

De Wet op het financieel toezicht (Wft) is sinds de inwerkingtreding per 1 januari 2007 veelvuldig gewijzigd, zowel ter implementatie van Europese richtlijnen als ter verwezenlijking van nationaal beleid. Hierdoor is de omvang en de complexiteit van de Wft sterk toegenomen. Om die reden verkent het ministerie van Financiën hoe de Wft toegankelijker en toekomstbestendiger kan worden gemaakt. Dit najaar publiceert het ministerie van Financiën zijn voorlopige bevindingen.

Tijdens dit ICFG symposium, onder leiding van dagvoorzitter prof. mr. H.M. (Hélène) Vletter-van Dort, zullen sprekers uit de financiële sector, advocatuur, toezichthouders en wetenschap hun ervaringen delen over het werken met de Wft en zullen zij suggesties doen voor aanpassingen. Welke knelpunten dienen in ieder geval onderwerp van herziening te zijn? In hoeverre moeten thema’s als het toezichtmodel en goldplating (aanvullend nationaal beleid) bij de herziening aan bod komen? Wat is de huidige wisselwerking tussen de Wft, het strafrecht en het civiel recht? Welke keuzes hebben andere lidstaten gemaakt? Kortom, wat zijn de aanbevelingen vanuit de praktijk en de wetenschap aan de wetgever?

Sprekers:

  • Drs. Chris Buijink
  • Prof. mr. Hélène Vletter-van Dort (dagvoorzitter)
  • Drs. (Cora) van Nieuwenhuizen-Wijbenga (Visie vanuit de EU)
  • Mr. Larissa Silverentand (Visie advocatuur)
  • Mr. Hanneke Dorsman (Visie markt)
  • Mr. drs. Iris Palm-Steyerberg (Visie toezichthouder)
  • Prof. mr. Hélène Vletter-van Dort en mr. Rutger de Doelder (Visie wetenschap)

Op de hoogte blijven?

Het ICFG publiceert regelmatig nieuwsbrieven. Niets missen van het laatste nieuws met betrekking tot financieel recht en governance, ICFG’s symposia, onderzoeken en fellows? Schrijf je dan nu in. 

Dit bericht delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading...