Intern Toezicht in de Pensioensector

Intern toezicht in de Pensioensector
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Het ICFG heeft haar onderzoek naar het interne toezicht in de pensioensector gepubliceerd. De Nederlandse pensioensector is in beweging: er bestaan plannen voor een herziening van het pensioenstelsel in 2020 en de eerste algemene pensioenfondsen zijn een feit. Ook de intern toezichthouders in de pensioensector bewegen mee. Zo hebben zij een eigen sectorale gedragscode, uitgegeven door de Vereniging Intern Toezichthouders Pensioensector (VITP).

Dit boek geeft het onderzoek weer naar de inhoud en naleving van de nieuwe VITP-Toezichtcode. Het presenteert in drie onderdelen de resultaten van theoretisch en rechtsvergelijkend onderzoek, een online enquête en een jaarverslagenonderzoek. Aan bod komen onder meer sectorale governance codes, transparantie, actuele ontwikkelingen in governance, intern toezicht en de Pensioenwet.

Voor bestuurders, intern toezichthouders en anderen die in het governance raamwerk van de pensioensector werken, is dit boek een absolute aanrader. De combinatie van achtergrond in governance codes, juridische diepgang en empirisch onderzoek maakt dit een mustread voor alle pensioenprofessionals.

De behandelde governance vraagstukken en vergelijking tussen uiteenlopende governance codes maken het boek tevens relevant voor een breed publiek van personen met interesse in governance en intern toezicht.

De volledige ICFG reeks:

Op de hoogte blijven?

Het ICFG publiceert regelmatig nieuwsbrieven. Niets missen van het laatste nieuws met betrekking tot financieel recht en governance, ICFG’s symposia, onderzoeken en fellows? Schrijf je dan nu in. 

Dit bericht delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading...