Oratie Prof. Kleis Broekhuizen – ‘Markten, mensen en zorgvuldigheid’

Oratie Kleis Broekhuizen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Op vrijdag 17 november 2017 vond de oratie van Kleis Broekhuizen plaats met voorafgaand een door het ICFG georganiseerd symposium over ‘Markten, mensen en zorgvuldigheid’. Op het symposium is het gedrag op de financiële markten, het beleid daartoe en het toezicht daarop aan de orde gekomen. Ook is ingegaan op de mogelijkheid of corporate governance codes kunnen nudgen.

Aansluitend sprak Professor Kleis Broekhuizen zijn oratie uit. In zijn oratie ging hij in op klassieke en moderne mensbeelden, efficiënte markten en andere relevante aspecten van marktwerking, de mogelijke rol van de zogenoemde nudge-beweging en de algemene vraag hoe het rechtsbeginsel van zorgvuldigheid zich verhoudt tot beperkt rationeel gedrag van particuliere beleggers en financiële consumenten.

Klik hier voor de oratie van Prof. Broekhuizen. Klik hier voor meer informatie over de benoeming van Kleis Broekhuizen tot hoogleraar Recht & Regulering Financiële Markten.

Op de hoogte blijven?

Het ICFG publiceert regelmatig nieuwsbrieven. Niets missen van het laatste nieuws met betrekking tot financieel recht en governance, ICFG’s symposia, onderzoeken en fellows? Schrijf je dan nu in. 

Dit bericht delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading...