Inzicht in de Code Pensioenfondsen

Inzicht in de Code Pensioenfondsen
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Het ICFG publiceert nalevingsrapport Code Pensfioenfondsen! Governance binnen de Nederlandse pensioensector staat volop in de belangstelling. Zorgen omtrent dekkingsgraden, pensioenkortingen en indexatie vereisen een goed en transparant pensioenfondsbestuur.

De eigen sectorale gedragscode beoogt goed beheer van het toevertrouwde geld. Daarnaast wordt een evenwichtige afweging van de belangen van alle betrokkenen nagestreefd. Naleving van de code is van groot belang voor het vertrouwen van belanghebbenden in pensioenfondsen.

Dit boek geeft het onderzoek weer naar de naleving, toepassing en werking van de Code Pensioenfondsen. Het presenteert de resultaten van een analyse van jaarrapporten en websites van pensioenfondsen. Daarnaast is een online enquête onder pensioenfondsbestuurders gehouden.

Het bevat belangrijke observaties bij specifieke deelthema’s. Zo kunnen pensioenfondsbesturen meer aandacht besteden aan diversiteit door duidelijk beleid, het overnemen van goede praktijkvoorbeelden en het nadrukkelijker rapporteren over het diversiteitsbeleid.

Voor bestuurders, intern toezichthouders en anderen die in het governance raamwerk van de pensioensector werken, is dit boek een absolute aanrader. Het onderzoek geeft pensioenprofessionals een actueel en veelomvattend inzicht in de sectorspecifieke gedragscode en het functioneren ervan in de praktijk.

Karel Boonzaaijer, Marjolein Nobel en Annika Galle hebben het onderzoek uitgevoerd.

De volledige ICFG reeks:

Op de hoogte blijven?

Het ICFG publiceert regelmatig nieuwsbrieven. Niets missen van het laatste nieuws met betrekking tot financieel recht en governance, ICFG’s symposia, onderzoeken en fellows? Schrijf je dan nu in. 

Dit bericht delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading...