Onderzoek Naleving Code Pensioenfondsen

Vertrouwensherstel
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Het ICFG heeft een onderzoek naar de naleving van de Code Pensioenfondsen over boekjaar 2017 afgerond voor de Monitoringcommissie Code Pensioenfondsen. Rapportage, diversiteit en de toekomst van de Code zijn onderzocht.

Het rapport is gebaseerd op een onderzoek naar de mate van (en toelichting op de) naleving van de Code Pensioenfondsen over het boekjaar 2017 aan de hand van openbaar beschikbare informatie.
Conform de onderzoeksopdracht door de Monitoringcommissie Code Pensioenfondsen is niet de naleving van de gehele Code Pensioenfondsen 2014 onderzocht, maar alleen de naleving van de rapportagenormen en de normen betreffende diversiteit.

De onderzoeksresultaten zijn vergeleken met de resultaten van het eerder uitgevoerde onderzoek naar de naleving over het boekjaar 2016. Alhoewel de benaming van de categorisering dit jaar is gewijzigd ten opzichte van het vorige onderzoek, is de systematiek erachter dezelfde gebleven omwille van de vergelijkbaarheid.

Klik hier voor het onderzoeksrapport en hier voor het persbericht van de Monitoringscommissie Code Pensioenfondsen.

De volledige ICFG reeks:

Op de hoogte blijven?

Het ICFG publiceert regelmatig nieuwsbrieven. Niets missen van het laatste nieuws met betrekking tot financieel recht en governance, ICFG’s symposia, onderzoeken en fellows? Schrijf je dan nu in. 

Dit bericht delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading...