Symposium “NEW Legal Thinking on Fintech”

Foto website symposium Fintech
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Klik hier voor het verslag van het symposium

Symposium – NEW Legal Thinking on Fintech

Op dinsdag 3 december organiseren het International Center for Financial law & Governance en Erasmus School of Law Executive Education een lezing door Jan Kees de Jager, CFO van KPN en voormalig minister van Financiën, met de titel: ‘NEW Legal Thinking on Fintech’.

Deze avond zal plaatsvinden in de Rotterdam Science Tower op het Marconiplein te Rotterdam. U bent uitgenodigd om hier bij aanwezig te zijn en mee te praten.

Innovatie & fintech

Jan Kees de Jager zal ons meenemen in de digitalisering van de financiële sector met deelonderwerpen als bijvoorbeeld big data, cybersecurity en crypto’s. Hij zal ingaan op actuele vragen, zoals of de gehele structuur van ons financiële stelsel verandert? Wordt het innoverende karakter van de fintechs belemmerd door te veel regelgeving en toezicht? Of is dit juist nodig als tegenwicht tegen FAMGA en ten behoeve van onze privacy? En wat te denken van de gewijzigde gedragseconomische inzichten in de financiële sector?

Panel

Na de lezing volgt een interactief gedeelte met de zaal en het panel bestaande uit de fintech professionals: Anne Hakvoort, Partner bij FG Lawyers, Gilbert Gooijers, founder en Managing Director van CM.com, Wieger ten Have, Head Regulatory Compliance van Flowtraders, Bernold Nieuwesteeg, Director at Centre for the Law & Economics of Cyber Security en Partner bij CrossOver en Sem Nouws, rechtenstudent EUR en lid van de Nationale DenkTank.

De moderator van deze avond is Esther van Rijswijk. Esther is een econoom die in de journalistiek terecht kwam en werkte voor onder meer Elsevier en RTL Nieuws. Daarnaast is zij nog regelmatig te zien bij Goedemorgen Nederland als commentator economie.

Programma

19:00 uur Ontvangst
19:30 uur NEW Legal Thinking on Fintech door Jan Kees de Jager
20:15 uur Panel discussies en interactie zaal
20:45 uur Wrap up
21:00 uur Borrel, napraten & netwerken
22:30 uur Einde bijeenkomst

Op de hoogte blijven?

Het ICFG publiceert regelmatig nieuwsbrieven. Niets missen van het laatste nieuws met betrekking tot financieel recht en governance, ICFG’s symposia, onderzoeken en fellows? Schrijf je dan nu in. 

Dit bericht delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading...