Webinar Holland FinTech – Anti Money Laundering met ICFG-fellow Sjors Vogelsang

March-24th_web
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Webinar Holland Fintech – Anti Money Laundering (Dutch) 24 maart met ICFG-fellow Sjors Vogelsang

Met de steeds toenemende geavanceerde en technische mogelijkheden van criminelen om te proberen het financiële systeem te misleiden en financiële misdaad te plegen, wordt de behoefte aan een geavanceerde aanpak voor de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme elke dag groter. Rule-based systems zijn niet meer voldoende en geavanceerde regels zijn vereist om het criminele gedrag en de patronen te ontdekken waarvan u zich niet bewust bent. Enkele van deze technieken zullen aanstaande dinsdag 24 maart (9.00-10.30) gepresenteerd worden in de webinar – Anti Money Laundering (Dutch) georganiseerd door Holland Fintech.*

Eén van deze technieken zal gepresenteerd worden door ICFG-fellow Sjors Vogelsang. Een nog te verschijnen bijdrage van hem in het volgende themanummer van Tijdschrift voor Compliance sluit aan op dit onderwerp. In deze bijdrage beschrijft hij een fenomeen dat inmiddels een niet te onderschatten positie heeft verworven in de financiële sector: regtech (regulatory technology). Regtech kent veel toepassingsvormen en ziet toe op het ondersteunen en naleven van op financiële ondernemingen van toepassing zijnde wet- en regelgeving en verplichtingen die hieruit voortvloeien. Door middel van innoverende technologie biedt regtech efficiënte voorzieningen om een financiële onderneming compliant te maken. Een veelbelovende technologische ontwikkeling, maar regtech kent ook haar nodige risico’s en beperkingen. In de webinar zal Sjors Vogelsang het gebruik van regtechtoepassingen en de beperkingen daarvan toelichten in het licht van anti-witwasverplichtingen.

* Let op: in het licht van de aanhoudende en toenemende gevallen van COVID-19 in Nederland, en na zorgvuldige raadpleging van volksgezondheidsgegevens, evenals bespreking met haar leden, heeft Holland Fintech besloten de modaliteit van dit aanstaande evenement te veranderen in een webinar. Dit webinar wordt mogelijk gemaakt via ZOOM en is te volgen door de leden van Holland Fintech.

Klik hier voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Het ICFG publiceert regelmatig nieuwsbrieven. Niets missen van het laatste nieuws met betrekking tot financieel recht en governance, ICFG’s symposia, onderzoeken en fellows? Schrijf je dan nu in. 

Dit bericht delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading...