Symposium “Duties & Responsibilities van de Nomination Committee” 13 mei 2022

Foto2
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Klik hier voor het verslag van het symposium. 

Symposium “Duties & Responsibilities van de Nomination Committee”

Op het gebied van governance is er de afgelopen jaren veel veranderd binnen de Supervisory Boards. Thema’s zoals successie planning, talent reviews, diversiteit en inclusie worden steeds belangrijker en leggen meer nadruk op de rol van de Nomination Committee. De vraag is echter of de huidige taken en verantwoordelijkheden van de Commissie voldoende zijn om deze thema’s succesvol aan te pakken. Reikt het mandaat wel ver genoeg? Heeft de Nomination Committee wel genoeg instrumenten om betekenisvolle verandering teweeg te brengen? Mede op basis van de resultaten uit het empirisch onderzoek uitgevoerd door ICFG in samenwerking met Spencer Stuart, zullen sprekers uit de praktijk en wetenschap stilstaan bij deze en andere belangwekkende vragen. 

Dit symposium is mede mogelijk gemaakt door:  Spencer Stuart - Premier Talent Partners

Programma

13:30 – 14:00 uurOntvangst en registratie
14:00 – 14:10 uur

Inleiding door de dagvoorzitter

Hélène Vletter-van Dort, hoogleraar Financial Law & Governance, Erasmus School of Law

14:10 – 14:30 uur

Interview met Rob Miesen door Annika Galle over de thema’s successie planning en diversiteit & inclusie

Annika Galle, Academic Director ICFG en Universitair hoofddocent Financieel recht, Erasmus School of Law                Rob Miesen, Leadership and Executive Search Consultant, Spencer Stuart Amsterdam

14:30 – 14:50 uurPauze
14:50 – 15:35 uur

Paneldebat in samenhang met de presentatie van de onderzoeksresultaten door het onderzoeksteam van ICFG

Joep van Beurden, CEO Kendrion N.V. en lid RvC Adyen N.V.                                                                                                              Auke de Bos, Partner Assurance/Bestuurder EY Nederland en hoogleraar Bedrijfseconomie, Erasmus School of Law.                                                                                                                                                                                                                                      Sietze Hepkema, voorzitter RvC Wavin N.V., lid RvC SBM Offshore N.V. en lid Monitoring Commissie Corporate Governance                                                                                                                                                                                                                        Anja Montijn, lid RvC Fugro N.V., non-executive OCI N.V. en voorzitter RvC Plan International Nederland

15:35 – 15:55 uur

Toekomstvisie voor de duties & responsibilities van de Nomination Committee

Jaap van Manen, emeritus-hoogleraar Ondernemingsbestuur, Rijksuniversiteit Groningen en medeoprichter BoardResearch.org

15:55 – 16:00 uurAfsluiting door de dagvoorzitter
16:00 – 17.00 uurBorrel

Locatie

Het symposium vindt plaats in het Erasmus Paviljoen op de campus Woudestein van Erasmus Universiteit Rotterdam, Burgemeester Oudlaan 350, 3062 PA Rotterdam. Er is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid in de ondergrondse parkeergarage op de campus. Voor meer informatie over de bereikbaarheid van het Erasmus Paviljoen en het parkeren, klik hier.

Doelgroep

Eenieder die geïnteresseerd is in ontwikkelingen rondom intern toezicht en meer specifiek op het gebied van successie planning, talent reviews, diversiteit en inclusie. Hierbij wordt ten eerste gedacht aan professionals uit de praktijk, zoals executive search consultants, (financiële) toezichthouders, bestuurders en commissarissen, en advocaten. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerden zoals wetenschappers en studenten, van harte welkom. Dit symposium biedt deelnemers de mogelijkheid om met andere experts uit de praktijk in contact te komen en van gedachten te wisselen over de benoemde thema’s.

Inschrijving

Deelname aan het symposium is gratis. Gezien de beperkte capaciteit van de zaal dient u zich echter wel van tevoren in te schrijven. Wij stellen het op prijs uw inschrijving uiterlijk 8 mei 2022 te ontvangen. Inschrijven kan via de inschrijfknop hieronder.

Bij een geslaagde online inschrijving verschijnt hierover een bericht op uw scherm en ontvangt u op het door u opgegeven mailadres een geautomatiseerd bevestigingsbericht. Verschijnt er geen bericht op uw scherm, dan zijn mogelijk gegevens niet volledig of niet juist ingevuld. U kunt dit controleren door weer terug naar het inschrijfformulier te gaan. Ontvangt u geen bevestigingsmail, controleer dan s.v.p. uw spambox en neem zo nodig contact op via icfg@law.eur.nl.

Op de hoogte blijven?

Het ICFG publiceert regelmatig nieuwsbrieven. Niets missen van het laatste nieuws met betrekking tot financieel recht en governance, ICFG’s symposia, onderzoeken en fellows? Schrijf je dan nu in. 

Dit bericht delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading...